Mat & Dryck

Vi som driver Sandhamn Seglarhotell har lång erfarenhet av Stockholmska toppkrogar som Lydmar, Strandvägen 1 och Eataly. Vi vet att du som gäst vill uppleva en klassisk skärgårdsmeny med samma höga nivå på råvaror, kulinariskt hantverk och goda stämning som i staden.

Hos oss hittar du ett genuint handlag i köket, signerat köksmästare Thomas Omfors. När han skapar menyn utgår han både från gästernas önskemål och platsens historia. Här hittar du klassiska sommarrätter som skaldjur, rimmad lax, och grillat kött. Men också klassiker från förr. Ett exempel är Toast á la Taube, en rätt från Seglarhotellets historia (ungefär som en Toast Skagen, fast på kräftröra och lax).

Att utgå från platsen är också viktigt när det kommer till råvaror och tillagning. När vi har möjlighet köper vi in lokalfångad fisk. Vi rimmar laxen och bakar brödet själva. Vi vet hur viktig maten är för upplevelsen på ett skärgårdshotell och strävar alltid efter att laga med kärlek och eftertanke.

Hos oss kan du njuta av mat och dryck på dessa platser:

Seglarrestaurangen

Vår stora matsal har öppet varje dag, året om. Här serveras klassisk skärgårdsmeny med goda råvaror och kulinariskt hantverk.

Terrassen

Här njuter du av skön kvällssol och glittrande utsikt över hamnen. Terrassen och den nya gradängtrappan har öppet hela sommaren. Här serveras samma meny som i Seglarrestaurangen, men det går inte att reservera bord. Terassen är öppen när vädret tillåter.

Seaclub

Seaclub är vår oas i sommarvärmen. Här finns utomhuspool, solsängar och svalkande dryck. Vi serverar pizza, sallader samt frukt under hela dagen.

Öppet lördagar och söndagar från 11.00 under sommarmånaderna.

Almagrundet vinbar

I vår lounge i receptionen välkomnas du med ett leende, ett glas vin och utsikt över hamnen. Här utanför hittas också vår stora veranda som snart kompletteras med en utomhusbar och scen för musikartister. Almagrundet vinbar öppnar under sommaren 2021

Skaldjursbaren

Orangeriet har sedan sommaren 2021 blivit en skaldjursbar med ett generöst utbud av havets läckerheter. Här erbjuds rökta, färska räkor, havskräftor, ostron och hummer. Slå er ner, ta ett glas och njut av kvällssolen på orangeriterassen. Öppet varje dag under sommarmånaderna.

Här finns även möjlighet till take away för er som önskar.