COVID-19

Här hittar du svar på vanliga frågor och om du undrar något så tveka inte att höra av dig direkt till oss. 

Eller läs mer om läget just nu på folkhälsomyndighetens hemsida.

Som privatgäst har ni möjlighet att avboka er vistelse kostnadsfritt fram till 48 timmar innan ankomst.

ALLMÄN INFORMATION

Din hälsa och säkerhet är alltid vår högsta prioritet. Vi följer utvecklingen av rekommendationerna från de lokala hälsovårdsmyndigheterna och uppdaterar våra procedurer löpande därefter.

RENGÖRING, TVÄTT OCH DESINFEKTION

Vårt hushållsteam fokuserar, förutom deras vanliga rutin, på rengöring och desinficering av ofta berörda föremål och ytor, som stolar, dörrhandtag, bänkar och reception med mera.

HYGIEN

Våra anställda är väl insatta i myndigheternas rekommendationer och riktlinjer. De håller ett säkert avstånd och fokuserar på korrekt hygien. Våra anställda tydliga direktiv om att stanna hemma om de inte är 100% friska. Självklart ber vi dig att göra detsamma. Vi uppmuntrar våra medarbetare och våra gäster att vara extra noga med handhygien. Vi har ställt ut handsprit vid reception, restaurang, wc och i konferensrummen, samt vid ett flertal ställen i våra lokaler.

SÄKERT AVSTÅND

Vi har utformat vår verksamhet både inomhus och utomhus för att säkerställa ett säkert avstånd mellan våra gäster. Vi uppmanar våra gäster att hålla ett säkert avstånd och vi har säkerställt enkel tillgång till handtvätt.

RESTAURANGEN

Vi säkerställer att de rekommenderande avstånden mellan sällskap efterföljs, vi har tagit bort bord i vår stora restaurang och vi tillämpar bordsplacering för alla sällskap.  Vi håller öppet som vanligt för lunch och middag. Våra barer håller öppet till 01.00. Vi har ej nattklubben öppen utan endast restauranger och barer.

Tydliga riktlinjer följer:

  • Max 8 personer vid varje bord
  • 1 meter mellan varje bord
  • Bordsservering för lunch och middag
  • Flera frukostbufféer för att förhindra köbildning 

INOMHUS-SPA

Vi begränsar antalet gäster som får vistas i vårt inomhus spa. Vi underhåller spa med städning och plockning flertalet gånger under dagen. Vi rekommenderar våra hotellgäster att byta om i sina rum så det inte blir trängsel i omklädningsrummen.

Säkert avstånd vid konferens och sammankomster

Våra aktiviteter och arrangemang har även dem anpassats för att följa de gällande rekommendationerna från de lokala hälsovårdsmyndigheterna och vi uppmanar våra gäster att hålla ett säkert avstånd och vi har säkerställt enkel tillgång till handtvätt samt utökat städrutiner och rengöring av allmänna ytor så att vi kan säkerställa en trygg och rolig upplevelse. 


Möten och konferenser för grupper över 8 personer berörs inte av begränsningarna för allmän sammankomst, utan är tillåtna om de är stängda och inte fritt tillgängliga, exempelvis en företagskonferens. Självklart gäller det fortfarande att tvätta händerna, tänka på social distans och stanna hemma om du upplever några sjukdomssymptom.

Övrig Information om allmänna sammankomster

Regeringens förbud mot allmänna sammankomster på över 8 avser exempelvis en demonstration, föreläsning, samling för religionsutövning, en teater, konsert eller en biografföreställning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den.

Exempelvis; privata fester och företagsevenemang och liknande berörs inte av förslaget. Förbudet gäller inte heller för dem som vistas i större folksamlingar på till exempel allmänna färdmedel, torg, köpcenter och liknande.

Sandhamn Seglarhotell och restaurang omfattas istället av de trängselregler som Folkhälsomyndigheten beslutat om. Det innebär att vi har öppet och kan ta emot fler än 8 gäster så länge vi följer Folkhälsomyndighetens direktiv och undviker att folksamlingar uppstår.

Känner du att du vill ha mer information rörande just ditt besök så svarar vi mer än gärna på alla frågor via reception@sandhamn.com eller på 08-574 504 00  

Vänliga hälsningar från oss på Sandhamn  

Marcus och Johanna